Josef Frank på Millesgården

Medan M cyklar runt Vättern idag har jag och mamma roat oss med att besöka Millesgården och den pågående Josef Frank-utställningen. En väldigt fin utställning med alla Josef Franks fantastiska mönster men även hans lite mindre kända akvarellmålningar.
DSCF4930.JPG
Det var en fröjd att traska runt inne i utställningshallen just idag när regnet öste ner utanför.
DSCF4933.JPG
Varje gång jag kikar på Josef Franks textilier hittar jag nya favoriter. Idag fastnade jag lite extra för mönstret Gröna fåglar.
DSCF4945
Efter några varv på utställningen gick vi och fikade och sedan blev det äntligen uppehåll en liten stund och en promenad i trädgården. Vi spanade in alla statyer och den fina planteringen som gjord efter ett mönster av Josef Frank.
DSCF4953
Ute i trädgården står citronträden på rad. Känns lite exotiskt i Sverige och om det inte vore för det kyliga och regniga vädret så kunde en nästan tro att Millesgården ligger i Italien. Kan bara tänka mig hur härlig den här trädgården är när solen skiner.
DSCF4950.JPG
Så kikade vi in i Annes hus som är inrett av Svenskt tenn och Josef Frank. Snacka klassiskt och fint! Sedan åkte vi hemåt och landade i soffan med varsin kopp kaffe. Nu följer vi spänt M:s färd runt Vättern via sms och håller tummarna att han ska komma i mål under 8 timmar!

Foto: Hanna

2 reaktioner till “Josef Frank på Millesgården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s