Så kom solen

Äntligen kom solen. Vi har haft mest mulet och regnigt hittills under våra två lediga veckor så det var verkligen på tiden med klarblå himmel idag. Åt frukost ute på altanen och drog sedan iväg på en lite längre cykeltur med lunchstopp här på södra Öland.

När vi närmade oss Kastlösa började vi leta lunchhak och efter att ha rullat förbi diverse skyltar där det stod ”kuriosa”, ”loppis” eller ”ateljé” hittade vi äntligen en skylt med ”restaurang/cafe”. Ett helt nyöppnat ställe visade sig som låg i det gamla mejeriet i Kastlösa.
2016-07-07 15.16.51 (1)
Superfint inrett med det gamla bevarat, och väldigt god mat. Gick ju kanske i långsammaste laget att få maten på bordet men just den saken får en väl ha lite överseende med då de öppnade för en vecka sedan. Hur som helst så är det helt klart ett ställe jag kan rekommendera för er som ska till Öland i sommar. Kul servitris också som undrade om vi var ”hippies” eftersom vi bodde på söder… Hipsters har en ju hört att det finns en och annan på söder men huruvida det finns övervintrade hippies låter jag vara osagt…
DSCF5164.JPG
När vi kom hem blev det en stund i solen på gräsmattan och sedan kaffe och jordgubbar. Så lyxigt att bara kunna gå ut i landet och plocka.
DSCF5173.JPG
Till middag ikväll blev det ekologiskt hängmörat nötkött från en gård ett par km härifrån. Vi var förbi i deras gårdsbutik igår och köpte med oss kött och hemlagad chutney. Snacka om härproducerat.
DSCF5170
Vilken dag ändå. Just så som semesterdagar ska vara om ni frågar mig!

Foto: Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s