Recept på vansinnigt goda Fish tacos

I helgen lagade vi fisktacos från Jonas Crambys bok Tex Mex från grunden. Vi har lagat en hel del ur hans bok tidigare men detta var första gången vi provade fisktacos med tillbehör. Alltså det var så vansinnigt gott att jag tänkte att jag skulle dela med mig av recept på hela rasket. Fisken, hemlagad vetetortilla, mangosalsa och coleslaw.
DSCF5309
Till fisken:

600 g fisk t ex tonfiskfilé, havsabborre eller hälleflundra (vi använde torsk, det blev jättegott!)
1 dl vetemjöl
2 tsk chilipulver
2 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver
Salt
1 ägg
1 dl panko (eller mer om det behövs)
Olja till fritering

Skär fisken i lagom stora avlånga bitar (ca 5×2 cm). Blanda mjölet och kryddorna på ett fat, det uppvispade ägget på ett annat och pankon på ett tredje. Värm frityrolja (vi använde rapsolja) i en stekpanna eller kastrull till ca 180 grader. Doppa fiskfiléerna i kryddmjölet, sedan ägget och sist pankon. Fritera ett par minuter på varje sida tills pankon fått en fin färg och lägg sedan på hushållspapper.
DSCF5298
Mangosalsa
1 mango
En halv rödlök
Färsk koriander
Limejuice
Habanero (vi använde färsk jalapeno istället – anledning: habanero är svinstark!)
Salt

Finhacka ingredienserna och blanda samman i en skål. Servera kall.

Coleslaw
1 msk pressad limejuice + rivet skal
1 msk dijonsenap
2 pressade vitlöksklyftor
2 äggulor
2 dl matolja
salt och svartpeppar
1/4 röd- eller vitkålshuvud

Blanda lime, dijon, vitlök och äggulor. Vispa ner oljan med elvisp i en tunn stråle så att det blir en aioli. Finstrimla sedan kålen och blanda med aiolin. Smaka av med salt och peppar.
DSCF5300
Vetetortilla (ca 16 stycken små)
7 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
25 g smör
3 dl varmt vatten

Blanda samman alla torra ingredienser. Blanda sedan i smör och varmt vatten och knåda ett par minuter. Låt vila i ca 20 min under bakduk. Knåda sedan degen och dela i 16 delar, rulla till bollar och kavla ut. Stek i torr panna ca 30 sekunder på varje sida tills tortillan får fin färg.
DSCF5311
Toppa med smulad fetaost och njut!

Foto: Hanna

3 thoughts on “Recept på vansinnigt goda Fish tacos

    1. Haha, jag valde ju att laga utan koriander förstås. Men ursprungsreceptet innehåller koriander så jag kunde inte utesluta det i receptet här tänkte jag 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s