Bröllopsresa och bildregn från Italien

Nu är vi hemma igen, har börjat jobba och försöker så sakteliga återgå till vardag efter allt fantastiskt vi varit med om de senaste veckorna. Bröllopet var ju höjdpunkten förstås men att få avsluta den fantastiska helgen med att flyga på bröllopsresa var en riktig höjdare. Vi har haft det så vansinnigt bra och faktum är att de två senaste veckorna har bestått av ett helt pärlband av nyp-mig-i-armen-dagar! Tror ta mig tusan jag inte bara är kär i M, utan även i livet just nu! DSCF5641DSCF5705
Det lär bli en hel del av både bröllop och Italien här på bloggen de närmaste. Känsliga läsare (dvs ni som tycker bröllop är trist och tråkigt) får scrolla snabbt… Tänker nämligen att jag gärna vill dokumentera alltihop i ett gäng inlägg. Föra lite dagbok över alltihop.
IMG_3491.JPG
Amalfi då. Vilket ställe! Mysigt är bara förnamnet. Vi bodde i Amalfi stad, ett stenkast från både havet och från stadskärnan men vi hann även med att besöka Capri, Positano och Ravello.
DSCF5671DSCF5726
Jag hittade vårt hotell, eller Bed & Breakfast som det tydligen var (även om jag inte fattar vad som var sämre än hotellstandard), på nätet och tyckte det såg mysigt ut. Det visade sig att det var rätt analys. Huset, som för övrigt var rosa (bara en sån sak liksom), såg inte jättemycket ut för världen men inuti gömde sig helt nyrenoverade och jättefina rum. Golvet som var genomgående i hela rummet, badrummet och ut i korridoren var himla fint. Tror jag har typ 376 bilder på det i kameran…IMG_3584.JPGIMG_3835.JPG
Ett annat stort plus var frukosten som vi intog på torget i Amalfi varje dag. Den lilla restaurangen hade samma ägare som hotellet och därför fick vi kila dit och äta allt vi ville. Yoghurt, müsli, färsk frukt, omelett, ägg och bacon, scrambled eggs, toast, cappuccino, te, juice och massa italienska bakverk. Ja, vad vi ville och allt smakade bra! Fullträff i bokningen med andra ord och dessutom till väldigt bra pris i jämförelse med många andra hotell i Amalfi.
IMG_3653.JPG
Så blev det en hel del trevliga restaurangbesök också förstås, och massor mozzarella, prosecco och gelato.
image1 (3).JPG
DSCF5729
Resans bästa köp då? Förutom finfint blått porslin (som en ju inte kan få för mycket av…) var helt klart hatten som jag köpte första dagen för 10 euro. Väldigt praktisk för en sån som mig som lätt bränner mig i hårbotten. Tror knappt det finns en enda bild från resan på mig utan min hatt…
DSCF5628
Foto: Hanna och Magnus

 

15 reaktioner till “Bröllopsresa och bildregn från Italien

    1. Haha, nä då är du mer än välkommen att scrolla långsamt Johanna! 🙂 Italien var fantastiskt så jag är säker på att du skulle älska det också!

      Gilla

  1. När får man fler bilder från bröllopet?! 😀 Vore kul att ses när vi kommer hem från vår bröllopsresa och ”compare notes”! Kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s