Hemmahelg med gofika och kompis-promenad

Så skönt att få en lugn helg på hemmaplan efter all bröllopsyra. Inte för att jag vill landa helt i vardagen riktigt än, utan vimsar gärna vidare ett tag till, men ändå skönt att få tid att fixa och dona lite här hemma. Ja, det vill säga ta sig igenom tvättberget och packa upp alla väskor från bröllopsveckan och Italienresan. Ätit kardemummabullar har vi gjort också, och invigt ännu en bröllopspresent. Nämligen de fina Ostindia-kopparna som vi fick av min faster och farbror.
dscf5783
Imorse tog jag en promenad med min ”fikakompis” Amal som numera snarare är en promenadkompis (att fika varje gång vi ses blir ju inte så nyttigt i längden insåg vi). Den här gången träffades vi här på Söder, promenerade och pratade om allt möjligt och uppdaterade varandra om vad som hänt sedan sist. Amal är från Syrien och kom till Sverige för två år sedan tillsammans med sin familj. Vi träffades första gången i januari genom Kompisbyrån. Mer driven och målmedveten tjej får man leta efter. Pratar svenska helt obehindrat och när vi såg senast för ett par månader sedan så pratade hon om att hon ville ta körkort och frågade om jag hade några tips. Idag håvade hon upp ett rykande färskt körkort ur plånboken! På jobbet trodde de aldrig att jag skulle greja det så fort sa hon, men jag pluggade intensivt i 20 dagar och tog samtidigt körlektioner. Själv höll jag på över ett halvår…
DSCF5791.JPG
Nu väntar jag på M som kör Veloton idag men som just nu är ”strandsatt” någonstans i Högdalen med trasigt bakdäck väntandes på bärgare. Klungan framför vurpade och drog med M med flera i fallet sisådär 15 km innan målgång. Han är oskadd (tack och lov!) men såklart besviken över att ha fallit på målsnöret…

Foto: Hanna

2 reaktioner till “Hemmahelg med gofika och kompis-promenad

    1. Ja, konstigt nog så längtar man tillbaka till vardag och rutiner tillslut. Det bästa vore väl bara om det kunde vara lite mer jämt fördelat med flimrigt och vardag… 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s