Capri och Villa San Michele

Det blev ju en hel massa Italien och bröllopsresa redan i ett tidigare inlägg men en sak skrev jag inte om då. Nämligen vår dagsutflykt till Capri och besöket på Axel Munthes Villa San Michele.
IMG_3701.JPGIMG_3708.JPGIMG_3702.JPG
Jag hade förstått redan innan vårt besök att utsikten från villan var helt magisk. Däremot hade jag ingen koll på resten och blev helt betagen av allt det vackra när vi väl hade betalat inträde och klev in i huset. Vilket ställe! Vacker arkitektur och en härligt lummig trädgård.
img_3802img_3784
Vi tillbringade flera timmar inne på San Michele, åt lunch på terassen med den fantastiska utsikten och strosade runt i trädgården. Att det var vi och sisådär 10-15 besökare till den dagen gjorde inte saken sämre. Vilken oas mitt på en annars väldigt turistig ö.
img_3741img_3745
Lite extra kul var det att besöka detta ställe eftersom min farbror är där i detta nu som stipendiat för tredje gången i sitt liv. Inget dåligt ställe att få tillbringa tre veckor på om ni frågar mig!

Foto: Hanna

6 reaktioner till “Capri och Villa San Michele

  1. Gud så fint! Munthe hade ett sommarhus i Leksand (hemorten alltså) och mitt ex mor var guide där och också helt förtrollad av Villa san Michele. Och efter hennes bild- och infokavalkad (som jag inte kommer ihåg nåt om dessvärre) vill jag väldigt gärna dit. Nu ännu mer!

    Gilla

    1. Åh, ja tycker absolut att du ska åka dit när tillfälle ges (vet ju att du förmodligen kommer ha fokus på något annat än resor ett tag framöver.. 😉 En fantastik plats!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s