Recept på pumpasoppa med rostade pumpakärnor och grönkålschips

Igår lagade vi en höstig och god pumpasoppa till middag. Magnus hade bakat bröd på förmiddagen så soppa kändes som ett bra middagsval.
dscf5838
Till receptet, som är hämtat ur Magnus huvud, behövs:

1 schalottenlök
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
1 butternutpumpa
2 morötter
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl matlagningsgrädde
Smaka av med cayennepeppar, vitpeppar och salt

Fräs lök och vitlök, slanta morötterna och skär pumpan i bitar och fräs med löken så att de mjuknar något. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka tills grönsakerna är helt mjuka. Tillsätt grädde och mixa alltihop med stavmixer. Smaka av med cayennepeppar (om man vill ha lite sting i soppan), vitpeppar och salt.
dscf5833
Som topping på soppan rostade vi pumpakärnor i en stekpanna och så gjorde vi grönkålschips. God och enkel höstmat.
dscf5847Foto: Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s