Så blev det vinter 

Vi har ju inte direkt några snömängder att tala om här på Söder, men några små snöflingor ligger det ute på vår balkong i alla fall. Att vintern skulle komma redan i början av november i år kändes ju lite som en överraskning, inte minst eftersom snön väntade ovanligt länge innan den dök upp här i Stockholmstrakten förra året. Faktiskt ganska mysigt ändå med lite vitt på marken. Tror dessutom att jag så smått börjat känna en längtan till jul. Weronica har börjat prata om Adventsförväntan på sin blogg. Gillar verkligen det ordet som hon använder. Så härligt att liksom börja ”bunkra upp” inför julen redan nu. Ja, liksom för att få den att bli lite längre. Inte minst i år då julhelgerna inte är särskilt fördelaktiga vad gäller ledighet.  
dscf6096
Här hemma har pyntet på balkongen inte riktigt övergått från höst till vinter ännu. En pumpa ligger kvar där ute liksom några höstlöv. Men det dröjer nog inte speciellt länge innan de första julblommorna, och ett och annat julpynt får flytta in även här. 

Foto: Hanna

2 reaktioner till “Så blev det vinter 

  1. Det är nästan lite kaos i huvudet tycker jag, av den totala plötsliga vintern. Jag vill julpynta och baka pepparkakor NU liksom. Men jag gillar det ändå. Tar vinter och snö före mörk höst alla dagar i veckan!

    Gilla

    1. Håller med, trist bara att den försvann lika fort som den kom den där snön. Hoppas till mer till jul! Och nu är det ju faktiskt helt OK att börja julpynta snart också!! 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s