Hemma igen och fyller på bloggarkivet med några fler New York-tips

Så var vi hemma igen efter ett gäng finfina semesterdagar i New York. Tredje gången gillt för min del och nummer två för M. Nu kunde vi liksom skippa alla turistiga must-sees och istället bara plocka russinen ur kakan. Himla trevligt må jag säga.
New York.jpg
De första dagarna av vår vistelse bjöd på sol och 17 grader (!). Så fantastiskt härligt! Vi tajmade vädret fint med att ta en heldag i Brooklyn, i Williamsburg närmare bestämt, en av dagarna. Här var vi en sväng sist också men insåg nu att vi bara hade sett en bråkdel av allt vid vårt förra besök. Nu hade vi tid att dyka längre in i hipsterkvarteren och som vi gillade det! På Artists and Fleas shoppade vi smycken från lokala designers.
willamsburg
Lunch åt vi på Dumont Burger, ett toppentips som jag hade fått av en instagramföljare.
img_5516
Kikade in och ut i diverse vintagebutiker gjorde vi också. Fullkomligt älskade bambutapeten i en av butikerna. Den ska vi ha i hallen i nästa lägenhet bestämde vi. Om vi nu kan hitta den…
vintage-williamsburg
Vill en shoppa märkesprylar second hand så är Willamsburg helt klart stället att åka till. Jätteloppisen Beacon’s closet är ett tips. Där fanns massor av kläder, väskor och skor till bra priser.
Vintage.jpg
Så hängde vi ju en hel del på Manhattan också förstås. Shoppade lite och var på ett par museum. Bland annat Guggenheim som vi hade turen att få besöka på söndagsmorgonen innan det öppnade för allmänheten. Bra grej med vänner som har medlemskap och ”special VIP”.
Guggenheim.jpg
Bäst i matväg denna gång var nog mexrestaurangen El Centro. Enkelt och supertrevligt ställe med fantastiskt god mat. Andra fullpoängare var Sushi Damo (galet goda ”creation rolls”) och så åt vi god lunch på det ombloggade stället Jack’s wife Freda. Det sistnämnda stället gör sig verkligen finfint på bild (kolla in alla fina detaljer på bilderna här nedan), däremot var det lite väl hög ljudnivå tyckte både jag och M. Kanske börjar vi bli gamla…
dscf6118dscf6120dscf6126För fler New York-tips, från vårt förra besök, klicka här och här.

Foto: Hanna

6 reaktioner till “Hemma igen och fyller på bloggarkivet med några fler New York-tips

    1. Åh, ja det är ju precis just den! Tack snälla Cissi, vilket minne du har!! Det dumma är ju att vi måste flytta nu med detsamma, jag som tänkte att det nog tog ett tag att hitta tapeten så att vi kunde bo kvar ett tag till 😉 Eller så får vi tapetsera den i vår nuvarande hall… Kram!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s