Tips på lättlagad hemmagjord glass (och något som bör undvikas) 

I lördags styrde jag ihop trerätters här hemma till Nobelfesten på tv. Extra pepp var jag på desserten som jag lagade för första gången efter att ha ätit den hos en kompis för ett par helger sedan. Givetvis var det glass det handlade om, vad annars i Nobelsammanhang? Till på köpet hemlagad, utan glassmaskin, och av endast tre (!) ingredienser. Lätt som en plätt att svänga ihop med andra ord. Allt som behövdes var 5 dl vispgrädde, 1 burk kondenserad mjölk och 1 tsk vaniljextrakt.
dscf6270
Inte mycket som kunde gå fel kan en ju tycka. Men jodå, jag har nämligen fått lära mig att när det står kondenserad mjölk i ett bakrecept då är det tydligen underförstått att det är sockrad kondenserad mjölk som avses. Annars smakar glassen mest bara som fryst grädde (om någon nu mot förmodan skulle ha testat det) har det visat sig… Nåväl. Jag har ju som sagt testat den riktiga, sötade varianten hos en kompis så jag vet att den är himla god och vågar nog därför ändå tipsa vidare om receptet. Och visst ser väl glassen ganska god ut ändå (trots att skenet bedrar) ihop med varma hallon?

Foto: Hanna

3 reaktioner till “Tips på lättlagad hemmagjord glass (och något som bör undvikas) 

  1. Haha, jag har gått i samma fälla! Trodde all kondenserad mjölk var sötad, men icke. Du kan ju tänka dig hur sur en Key lime paj blev med osötad mjölk 😂 Oätlig till och med eftersom det även var limeskal kvar i smeten enligt det receptet. Surt, surt, surt! Och jag som hade suktat efter den där pajen i typ ett år innan jag fick tummen ur att prova 🙈
    Ska prova ditt glassrecept, lät gott!

    Gilla

    1. Haha, åh nej!! Kan verkligen tänka mig att det inte smakade något vidare… har du provat att baka den igen med rätt kondenserad mjölk? 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s