Vi skippar julstressen i år va? 

Det brukar vara samma sak på vårkanten inför sommarsemestern som på höstkanten inför julledigheten. Musten liksom går ur en och kroppen och huvudet bara skriker efter ledighet. Jag märker det mest på att jag är tröttare än vanligt, känner att jag inte kommer ikapp hur mycket jag än försöker vila. Allt höstens flängande liksom ackumuleras och kommer tillbaka som värsta baksmällan på en och samma gång. Mitt upp i allt detta är det lättare sagt än gjort att inte stressa in i det sista med allt som ska fixas och förberedas inför jul. Allt på jobbet ska avslutas och bli klart, det ska pyntas och bakas och fixas, glöggminglas och julmysas, handlas julklappar, tränas, städas och grejas. Som upplagt för magsår med andra ord, och jag misstänker att jag inte är direkt ensam om den känslan.
DSCF6307.JPG
Men nej. Nåt sånt blir det inte tal om i år. Vi har några julklappar kvar att köpa men i övrigt så tänker jag nog inte att det behöver fixas så mycket mer. Julgranen klär vi alltid kvällen innan julafton och resten av stämningen brukar komma av sig själv på julafton med hjälp av lite skum belysning och massor av tända ljus. Maten hjälps vi åt att laga vilket också blir en mysig stund att umgås. Ja, så vad säger ni. Ska vi inte bara bestämma att vi släpper alla måsten och skippar stressen i år? Jag tänkte börja nu med detsamma genom att lägga mig i soffan och kolla på första avsnittet av The Crown.

Foto: Hanna

4 reaktioner till “Vi skippar julstressen i år va? 

 1. Absolut!
  Själv har jag och barnen gjort som vanligt, ”flytt” ifrån allt och åkt till Åre. Resten av familjen kommer så småningom, så vi gör det vi känner för för dagen, åker skidor, pulka och spelar alias. Men gran – ja den har fått komma in – mycket viktigt för barnen 🙂

  Så tänd några ljus, sänk belysningen och ha det fint nu, vila och ta hand om dig!

  Gilla

  1. Åh, så härligt det låter att ”fly” till Åre! Hoppas att ni får fina dagar där uppe och njut av ledighet och skidåkning! Jag lovar att vila jag också 🙂

   Gilla

 2. Håller med dig fullt ut, här gör jag bara det som jag känner är kul, resten skiter jag i … det fixar sig ändå tänker jag 🙂
  Kram till DIG // Åsa

  Gilla

  1. Precis så, det som är roligt att fixa med ger ju bara extra energi så det behåller vi och så skippar vi resten 🙂 God Jul och kram till dig Åsa!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s