Enkelt julgodis – Mandelbräck med flingsalt och ”fusk-Mozartkulor”

Ikväll har jag svängt ihop två sorters julgodis modell lätt som en plätt. Mandelbräck med flingsalt och chokladdoppade marsipankulor. Det sistnämnda var väl inte direkt någon högoddsare eftersom jag fullkomligt älskar marsipan och egentligen skulle jag kunna äta den rakt av precis som den är…
dscf6327
Marsipankulorna säger ju sig självt hur man gör egentligen. Rulla marsipan till små kulor och doppar i smält choklad (jag använde 70% choklad). Vill man kalla dem Mozartkulor så ska man blanda i nougat i mitten också men så blev det inte för min del denna gång så jag får väl kalla dem för fusk-Mozart kanske. På toppen stösslade jag lite mandelspån som dekoration.
dscf6320
Mandelbräcken gjorde jag genom att först rosta mandlarna lätt i en stekpanna. Blanda dem med smält choklad och strö över flingsalt. Sedan fick de stelna i kylen innan jag skar dem i lite lagom stora bitar.

Foto: Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s