Nyårslistan med en årssammanfattning av 2016

Det är ju poppis det här med att summera året i ett inlägg eller två om man är med blogg. Och jag vill ju förstås inte vara sämre. Läste Underbara Claras årssammanfattning, och eftersom hon skrev att det var fritt fram att låna hennes lista så har jag nu knåpat ihop min alldeles egen dito (i en något förkortad version). Förresten. Har jag sagt att jag tycker att det är väldigt kul att ni kikar in här ibland och läser? Det tycker jag verkligen, och extra glad blir jag när ni lämnar ett avtryck genom kommentarsfältet. Tusen tack!

Så, här kommer listan. Enjoy!

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Oh ja, bland annat så gifte jag mig! Och det har jag varken gjort förut eller tänker göra igen.
1_mg_8390

Genomdrev du någon stor förändring?
Jag bytte efternamn vilket nog får ses som en hyfsat stor förändring ändå va? Jag har ju hetat Eriksson sen jag föddes så blir det blev liksom någonting annat att helt plötsligt börja kalla mig Alexandersson. I början var det knivigt att komma ihåg men nu kommer det oftast naturligt när jag ska presentera mig med mitt nya namn. Trivs i det gör jag också, väldigt bra!

Blev någon av dina vänner föräldrar i år?
Ja, faktiskt flera stycken. Det kom en Theo, en Lilly, en Alice och en Carl.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
Den 27 augusti förstås!  ❤
dscf5521

Vilka länder besökte du?
Sydafrika, Nederländerna, Kina, Sydkorea, Förenade Arab Emiraten, Colombia, Peru, USA och Chile med jobbet. Privat har vi semestrat i New York och honeymoonat i Italien.
new-york

Bästa köpet?
Tror ta mig tusan att det måste vara min crosscykel som jag köpte i oktober. Den gav mig nytändning på cykling som heter duga och vi har blivit väldigt goda vänner!

Saknar du något under år 2016 som du vill ha år 2017?
Energi. Tycker att jag varit så väldigt trött från och till mest hela året. Somliga påstår att det blir så när man reser, flänger, jobbar och donar och fixar. Jag vet inte jag, men lite mer energi skulle ju hur som helst sitta fint under 2017!
Smootie 010

Vad önskar du att du gjort mer?
Cyklat. Tänk om jag hade kommit på tidigare att jag skulle köpa en cross…! Hur snabb hade jag inte varit då?

Vad önskar du att du gjort mindre?
Oroat mig för struntsaker och ödslat energi på sånt som egentligen inte är särskilt viktigt. Innerst inne vet jag ju att det ändå löser sig på ett eller annat sätt. Note to self inför 2017 alltså  – Spill inte energi på oviktigheter!
DSCF5469

Bästa boken du läste i år?
Klämde Allt jag inte minns på planet till Chile och den var fängslande, lite halvkonstig och bra på samma gång. Så läste jag Sophies historia på semestern också som jag verkligen kan rekommendera.
DSCF5120

Vad var din största framgång på jobbet 2016?
Att jag numera håller presentationer på engelska som om det vore det mest självklara här i världen. Tro mig, det var allt annat än en självklarhet tidigare för mig.

Största framgång på det privata planet?
Att han sa JA. Tveklöst!
DSCF4903

Största misstaget?
Jag gör små misstag var och varannan dag både på jobbet och privat, men något så där fasligt stort misstag har det lyckligtvis inte blivit vad jag kan minnas.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Även om världen har varit en ofattbart dyster plats på många sätt under det här året så har jag nog ändå känt mig gladare i jämförelse med tidigare år. Jag känner mig väldigt tillfreds med min livssituation och har oändligt mycket att vara tacksam för. Sånt blir man helt klart glad av!
DSCF5671

Vad spenderade du mest pengar på?
Hm, ett litet kalas i slutet av augusti…
dscf5754

Något du önskade dig och fick?
OK, nu börjar det bli tjatigt, jag inser det. Men att jag fick gifta mig med min drömman var ju verkligen störst av allt!

Något du önskade dig och inte fick?
Hillary Clinton som USAs president.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Då fyllde jag 30 och hade en helrolig hemmafest med alla mina vänner!
Gott nytt år 019

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om världen hade varit en fredligare plats.

Mest stolt över?
Att jag började (och framförallt vågade) tävla i cykelcross. Målet under hösten var att starta i en tävling. Nu har jag kört fyra (!) och känner mig faktiskt väldigt stolt över mig själv (himla osvenskt, jag vet)! Tror förresten att det kommer att bli ett och annat inlägg om cykling och träning här på bloggen under 2017. Även om inredning och hemmafix förstås fortfarande kommer att stå i fokus så blir det nog svårt att helt utelämna den delen av min vardag framöver.

Högsta önskan just nu?
På det privata planet önskar jag att 2017 blir ett lika fint år som 2016. Om jag blickar lite längre till ”den stora världen” så önskar jag förstås att nästa år blir ett betydligt fredligare utan en massa krig, hat och förstörelse.

Foto: Hanna

6 reaktioner till “Nyårslistan med en årssammanfattning av 2016

  1. Bra lista! Alltid kul att summera året, och vilket år ni haft med bröllop! Ser fram emot vårt under nästa år! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s