Nytt år och ny energi med ingefärashots

Rivstartar 2017 genom att fylla på med ny energi i form av ingefärashots idag. Dessvärre några dagar försent eftersom jag åkte på en förkylning häromdagen. Lyckligtvis verkar det inte vara värsta sortens baciller jag har råkat ut för så förhoppningsvis kan några shots råda bot på snuvan. Om inte annat så kan den säkert verka förebyggande för andra basilusker framöver, och för er som har barn kan det säkerligen vara bra att börja shotta redan nu för att förebygga inför VABruari…
dscf6444
Det som behövs är:
200 g färsk ingefära
1 l vatten
½ dl honung
2 citroner
dscf6432
Är man ute efter extra sting i shotsen (och vill ge fettförbränningen en knuff) så kan man ha chili i också, men det skippade jag den här gången.
dscf6446
Riv ingefära grovt (med skalet på) och lägg den i vattnet. Värm i ca 20 minuter, men se till att det inte överstiger 60 grader, då försvinner en hel del av nyttigheterna. Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet. Kyl ner och pressa i citronerna. Förvara i kylskåpet (håller ca 1 månad).

Foto: Hanna

3 reaktioner till “Nytt år och ny energi med ingefärashots

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s