Hej då socker! 

För ganska precis ett år sedan bestämde jag mig för att skippa socker, rött kött och alkohol i en månad. Anledningen var inte att gå ner i vikt utan mest bara för att se hur kroppen skulle reagera på ”avgiftningen”. Jo, för de är ju inte så väldans nyttiga för kroppen de där prylarna och jag ville testa om jag skulle känna mig piggare, få mer ut av träningen och så vidare. Som ett ovetenskapligt experiment med mig själv typ.

Alkoholen var ju helt klart enklast att skippa. Det röda köttet var det heller ingen större konst att stå över, jag tillät mig nämligen fortfarande att äta både fisk och kyckling. Minns bara en gång på en jobblunch när det fick bli potatis och sås för min del eftersom det bjöds på fläskkarré, men annars ingen större konst att undvika det röda köttet. Sockret var väl det som var klurigast att hålla sig ifrån, inte minst på helgerna då jag är van att få mitt ”lördagsgodis”. Men efter ett par veckor släppte sötsuget nästan helt vilket var en väldigt skön känsla! Och ja, jag måste säga att jag mådde väldigt bra av att utesluta de där tre grejerna ur min kost. Jag har ju förstås inga mätbara bevis varken på pigghet eller träningsframgångar men att det kändes bra i kroppen duger gott för mig. Dessutom fortsatte jag även resten av året med att hålla igen på både kött, socker och alkohol även om jag inte har uteslöt det helt och hållet.
DSCF6453.JPG
Japp, och nu är det dags igen. Med start idag faktiskt! Varför jag börjar just den fjärde januari och inte den första har sin logiska förklaring. Jag fyller nämligen är den tredje och vill ju inte missa den obligatoriska prinsesstårtan på min födelsedag. Igår hade maken beställt små söta prinsessbakelser till på köpet (precis såna som jag fick på min möhippa). Men nu, nu är jag färdig med sockret och det är dags att köra igång med andra bullar (läs inga bullar)! Jag tänker att den bästa motivationen är att skriva om det här också, för då blir det liksom svårare att fuska…

Någon som har lust att hänga på min januariutmaning?

Foto: Hanna

4 reaktioner till “Hej då socker! 

 1. Gott! Man har liksom bara en kropp som man skall dras med resten av livet och livet hoppas man ju blir långt, friskt och piggt 🙂
  Nu vaknar ju min inre nörd lite också, ett tips kan vara att söka på senaste studierna om socker och cancer. Hur cancer alternativbehandlas på vissa ställen i centrala Europa. Allt behöver inte vara ”sant” men finns en liten gnutta som stämmer så kan det kanske vara tänkvärt. Möjligtvis blir man motiverad att avstå mer än en månad? Eller så kan man söka på studier om hur tex luftrörsinflammationer kan påverkas…
  …eller så kanske man bara testar sig fram och ser när man själv funkar som bäst och håller i det 😉
  Ha en riktigt fin månad!

  Gilla

  1. Ja, det gäller verkligen att ta hand om sin kropp! Verkligen intressant dessa studier, klart är hur som helst att socker är en riktig bov på många sätt för våra kroppar. Och jag håller med dig om att fundera över om man ska motstå mer än en månad. Dra ner på sockret rejält även efter denna månad har jag redan bestämt mig för i alla fall 🙂
   Önskar dig en fin månad tillbaka Emma!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s