Grön supersmoothie

Testade att mixa ihop en grön smoothie idag. Har faktiskt tidigare bara testat olika varianter på smoothies med bär i men aldrig gett mig på att prova någon grönsaksvariant. Den här är laddad med massor av nyttigheter och vart väl kanske inte lika god som de där bärvarianterna men desto nyttigare för magen tänker jag mig.
dscf6493
Jag mixade ihop 100 gram grönkål med en halv liter vatten, en avokado, ½ citron, lite ingefära och 1 dl havregryn. Den blev rätt ”vass” i smaken så för att få den lite snällare mixade jag även i en banan på slutet.
dscf6480
Receptet hittade jag i boken Food Pharmacy som jag fick av Jenny i födelsedagspresent. Väldigt lägligt nu när jag kör ”detoxmånad” att få en sån bok fulltankad med bra tips och nyttiga recept.
dscf6484
Jag har i princip plöjt den från pärm till pärm och gillar den mycket. Anamma hela filosofin rakt av tänker jag däremot inte göra, det skulle betyda alltför stora ändringar i kosthållningen, men jag gillar tänket med antiinflammatorisk mat och att äta för att hålla tarmbakterierna glada.
dscf6490
Foto: Hanna

2 reaktioner till “Grön supersmoothie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s