Tips på två goda kålsallader – En med grönkål och en med brysselkål

När vi var i Linköping i helgen och hälsade på goda vänner bjöd I på en supergod grönkålssallad med rostade mandlar och torkade tranbär. Både jag och M tyckte att det var så väldigt god att vi lagade den nu i veckan igen. I helgen fick vi laxfilé, pasta och pesto till salladen och nu i veckan gjorde vi det enkelt för oss och serverade den med kallrökt lax.
dscf6519
Jag har inte receptet nedskrivet men kom ihåg på ett ungefär vad som var i. Grönkål förstås som man strimlar fint och plockar bort alla hårda stjälkar. Dressingen som man ska mojsa ner i grönkålen består av majonnäs (sisådär 1 dl), dijonsenap och äppelcidervinäger (ca 1 msk av varje), vitlök, riven parmesan (ca 1 dl), salt och peppar. Så rostar man mandlar i stekpannan, finhackar och strösslar över salladen tillsammans med torkade tranbär. Relativt enkelt och hur gott som helst. Tack Ida för tipset!
DSCF6531.JPGEn annan väldigt god kålsallad som jag har lagat på sistone är den här med ugnsrostad brysselkål och granatäpple. Receptet hittade jag på Annelies fina blogg Blomster och Bakverk. Har ni inte redan kikat in där så är det ett tips för massor av härliga recept och inspirerande bilder.

Foto: Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s