”Akutpyssel” – Balkonglåda av armeringsnät 

Inför lägenhetsfotograferingen piffade vi till balkongen en aning och för att få den lite grön (trots att vi är mitt uppe i gråaste januari) så kunde ju en balkonglåda vara en bra idé tänkte vi. Nu visade det sig att det inte var särskilt lätt att hitta en balkonglåda på Södermalm mitt i vintern, och jag var inte särskilt sugen på att lämna vår ö för att åka utomsocknes och leta blomlåda. Istället pysslade jag ihop en egen men hjälp av lite armeringsnät och ståltråd som jag köpte i materialaffären här nere på gatan för en spottstyver.
dscf6552
Det var hyfsat lätt att vika upp gavlar på lådans långsidor. Kortsidorna klippte jag till med tång och fäste sedan på lådan genom att böja ”piggarna” runt ändarna på långsidorna. Ja, det är nog inte helt enkelt att förstå vad jag menar med den beskrivningen med bilden här nedan visar hur jag stack in piggarna på kortsidan genom kanten på långsidan och sedan var det bara att vika in piggarna för att fästa ihop gavlarna med varandra.
dscf6546
Tre stycken terrakottakrukor med murgröna fick plats i min balkonglåda. Fäste den på balkongräcket gjorde jag med lite ståltråd. Ett riktigt ”akutpyssel” men det fyllde i alla fall sin funktion där ute på balkongen under fotograferingen idag.

Foto: Hanna

4 reaktioner till “”Akutpyssel” – Balkonglåda av armeringsnät 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s