Lördag med Luke Skywalker

Skönt med en hel vanlig lördag den här helgen. Ja, dvs en lördag som inte innebär att vi måste röja, städa och styla inför fotografering som vi ägnade oss åt förra helgen. Nu tycker jag ju i och för sig att det är väldigt kul sånt där fix. Men i alla fall, skönt att kunna ägna sig åt väsentligheter som att fylla på lagret med Ingefärashots och göra en ny sats med granola. Har hittat ett så väldigt gott recept på just granola som jag har gjort ett par gånger nu.
020
Luke Skywalkers granola från boken Food Pharmacy (som jag har tipsat om tidigare). Himla god med kanel och kardemumma som smaksättning. För er som är skarpsynta går receptet att läsa på bilden här under (om än lite suddigt). För er andra så innehåller granolan 2 dl bovete (som blötläggs först i någon halvtimme), 1 dl pumpakärnor, ½ dl linfrö, ½ dl vita sesamfrön, ½ riven kokos, 1 dl hackad mandel, 1 dl hackade hasselnötter (eftersom jag är nötallergiker  tog jag solroskärnor istället), 2 msk kanel, 2 tsk kardemumma, 3 msk kokosolja. Mojsa ihop alltihop och kör i ugnen på 70 grader i ett par timmar (eller tills granolan är helt torr).
018
Eftersom vi är storkonsumenter på granola i vår familj (äts både till frukost och mellanmål) så gjorde jag dubbel sats denna gång. Annars riskerar det liksom att vara slut redan på tisdag typ…
013Varför den kallas Luke Skywalkers granola? Jo för att Luke liksom symboliserar de goda bakterierna i vår tarm där han fightas mot de onda och sjukdomsdrabbande Darth Vader-bakterierna. Ja, nåt i den stilen. Enligt Food Pharmacys teori.

Hoppas att ni får en fin helg, med eller utan Luke Skywalker som sällskap!

Foto: Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s