Det här med golv

Som jag skrivit tidigare så har vi köpt ny lägenhet och självklart har vi redan börjat fundera på hur vi ska ha det i vår nya lya. Så särskilt mycket renovering behövs inte eftersom vi är eniga om att både kök och badrum fungerar bra precis som de är. Men två saker har vi bestämt oss för att fixa – Slipa golven och måla fönsterfoder. Parkettgolven är behandlade med en mörkbrun nyans och fönsterfodren är målade i en ljus bets som får dem att se typ laxrosa ut. Inte så charmigt tycker vi.Därför har vi bestämt att fönstren ska bli vita (precis som dörrkarmarna redan är) och golvet ska få en ljusare nyans.
7-hall
Golvslipningen har vi redan bokat så att det blir fixat innan vi flyttar in. Ja, för annars lär det nog inte bli av tänker vi. När vi skrev på kontraktet med säljaren såg vi till att få tillträde två veckor innan vi ska lämna över nycklarna på våran av just den anledningen. Men så återstår ju det svåraste. Att välja nyans på golvet. Och behadlingsmetod. Ska vi lacka, vaxa eller olja?

Vi har goda vänner som nyligen slipat sina golv och vaxat dem med ett ljust pigment lite åt det vita håller. Väldigt väldigt fint blev det så vi kanske rentav apar efter dem… Golven vi har i vår nuvarande lägenhet gillar jag väldigt mycket också. Såpat parkettgolv från 20-talet. Syns ganska bra på bilden från vår hall här ovan. Ja det återstår att se vad vi väljer, men en sak är i alla fall säker. Nu längtar vi väldigt mycket till flytten!

Foto: Marcus Levin för Södermäklarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s