Tips på god vegopaj med broccoli, spenat och ädelost

Vi lagar mer och mer vegetariskt här hemma, ja flera dagar i veckan faktiskt. Igår var det min tur att ställa mig framför spisen och då blev det paj med broccoli, spenat och ädelost. Kanske inte det nyttigaste vegetariska alternativet, men ack så gott.
dscf6760
Receptet hittade jag här, även om jag lagade en något modifierad variant. Det här behövs, om ni har lust att laga min version av pajen ni med:

1 sats pajdeg (oavsett vilken pajdeg ni väljer att laga så är mitt bästa tips att blanda i några matskedar linfrön. Det lyfter pajen till nya nivåer och gör pajskalet extra krispigt)
2 broccolibuketter
4-5 små schalottenlök
1 stor påse babyspenat (ca 200 gram)
120 gram ädelost (i receptet jag utgick ifrån stod det dubbla mängden ost, men någon hejd får det ju ändå vara tänkte jag)
3 ägg
3 dl mjölk
Salt & peppar
dscf6750
Knåda ihop degen och tryck ut den i formen högt upp på kanterna. Förkoka broccolibuketter i ett par minuter i saltat vatten. Fräs finhackad chalottenlök ihop med spenaten en stund till spenaten blivit mjuk. Varva broccoli, spenat, lök och smulad ädelost i pajskalet. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar och häll över pajen. Grädda i 175 grader i 35-40 minuter.

Foto: Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s