Historien om vår lägenhetsförsäljning – Del 2 (the happy part) 

Ja, så hur gick det då med vår försäljning? Kunde mäklare nummer 2 rädda upp situationen? Japp, det kunde hon verkligen och den här gången gick det precis så bra och smidigt som vi hade trott och hoppats redan första gången.
22156253När vi satte igång försäljningsprocessen med den nya mäklaren startade vi om från noll med allt, även med att ta nya bilder. Både M och jag kände oss nöjda med bilderna som togs första gången (även om de var rejält överexponerade), men vi insåg direkt när vi fick se de nya bilderna att det kunde bli betydligt bättre än så. De nya bilderna gjorde helt klart lägenheten mer rättvisa.
22156247
På första visningen kom 18 sällskap (betydligt bättre än 3 kan en väl säga!), helt i linje med vad vi hade hoppats och helt klart ett resultat av att vi nu låg ute rätt i utgångspris. På måndagsvisningen kom ytterligare 6 stycken och redan på tisdag förmiddag var budgivningen igång.
2215625122156271
Fyra budgivare var med och budade och de drev upp priset på lägenheten rejält. Utan överdrift kan vi säga att vi är hur nöjda som helst och vi sålde för ett pris som vi knappt kunnat drömma om… Snacka om revansch, och snacka om att det är skillnad på mäklare och mäklare!
2215625022156264
Vi har sannerligen lärt oss en hel del på den här resan. Framförallt hur viktigt det är att välja rätt mäklare, men samtidigt hur svårt det är att veta sånt i förväg. Dessutom har vi fått lära oss den hårda vägen att utgångspriset verkligen är ALLT. Sedan handlar det väl förstås om timeing också och en hel rad andra faktorer som är svåra att förutse.
22156270
Med facit i hand är vi hur som helst helt galet glada över att vi tog steget med att byta mäklare. Det gav verkligen avkastning!
22156256.jpg
Ikväll blir det middag ute och säkerligen ett glas bubbel eller två, för detta ska definitivt firas!

Foto: Tim Bohman för Fastighetsbyrån Södermalm

8 reaktioner till “Historien om vår lägenhetsförsäljning – Del 2 (the happy part) 

  1. Tack Emma, det är verkligen såå skönt att allt är klart med försäljningen nu! Det kommer säkerligen bli en hel del glimtar från nya lägenheten här på bloggen så det är bara att hänga på 🙂

   Gilla

 1. Hej får man fråga om Mäklare 1, vilken byrå? Vi ska nämligen sälja på Folkungagatan snart.. tack/Paula

  Gilla

 2. Fy vad jobbigt för er, och grattis till happy ending i slutet! Vi sålde vår lägenhet samtidigt som ni gjorde försök nr 1 och det var en sån fruktansvärd nervpers. Främst för att vi tvekade på om vi valt rätt mäklare (vi gjorde en chansning). Vi fick bra betalt men flera andra har inte haft samma framgång. Har sett flera som sålt nu under våren där mäklarinsatsen (helt ok mäklare men utan den extra försäljarförmågan) spelat enormt stor roll även där objekten i sig borde ha sålt som smör oavsett. Läskigt!

  Gilla

  1. Tack! 🙂 Känner verkligen igen mig i det där med nervpers!! En är ju helt i händerna på mäklaren och det handlar om en av de största affären en gör i sitt liv! Verkar som om det visas tydligt nu när marknaden verkar bli svårare vilka mäklare som verkligen klarar ”provet” och kan leverera när det gäller. Så bra att ni också fick bra betalt tillslut!!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s