Mellanmålsbar

Testade att laga egna bars ikväll att ta med till jobbet och knapra i mig på förmiddagen innan lunchträningen. Kör oftast med russin och mandlar till förmiddagsmellis, fil och müsli ibland eller bara ett gäng torkade dadlar eller annan torkad frukt. Lite beroende på vad som finns hemma. Men nu vill jag testa något nytt och då föll valet på hemlagade bars. Har tidigare lagat en raw-variant med kokosolja, dadlar, mandlar mm som blev goda men lite för ”oljiga” för min smak. Det här receptet hittade jag här, men jag justerade det en del efter eget tycke och smak.

DSCF6962.JPG

 • 1/2 dl havregryn
 • 1 dl solrosfrön
 • 1 dl pumpafrö
 • 1/2 dl kokosflingor
 • 2 msk chiafrön
 • 1/2 dl sesamfrö
 • 1/2 dl russin
 • 1/2 dl torkade blåbär
 • 2 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver 
 • 1 1/2 tsk kanel
 • 1 msk kakao
 • 2 msk flytande honung
 • 2 äggvitor

Sätt ugnen på 125 grader. Blanda samman alla torra ingredienser och rör i honung och äggvitor. Klä en ugnsform med bakplåtspapper (stod i receptet att en skulle använda plastfolie men det känns ju sisådär att köra i ugnen…?). Fördela smeten i formen och pressa ner den ordentligt så att barsen håller ihop. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter. Skär i lagom stora bitar.

DSCF6956

Imorgon blir det till att packa ner en bar i väskan och mumsa i mig innan boxpasset.

Foto: Hanna

2 reaktioner till “Mellanmålsbar

 1. Gott och tack för tips. Jag behöver verkligen boosta mellanmålsförrådet här hemma för som det är nu sitter jag och smuttar på Sigges smoothies eller kex. Inte optimalt kanske nej (de är ju superdyra de där barnmatsgrejerna om inte annat)…

  Gilla

  1. Haha, ja kanske kan vara en idé att testa dessa bars då! De blev goda! Eller så får du göra mer smoothie så det räcker både till dig och Sigge 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s