Stockholm kära stad 

Jag hade precis kommit ut ur ett möte på fredagseftermiddagen när en kollega kom förbi mitt kontor med orden ”Har du hört?”. Precis i samma sekund ringer telefonen. Det är Magnus som undrar om jag är OK. Sedan rullar smsen in med oroliga frågor från goda vänner. Jag slänger iväg sms tillbaka till dem och informerar familjen om att vi var OK, både M och jag. Jag får bekräftande sms från vänner som jobbar inne i stan att även de är välbehållna. Lättnaden från dessa besked blandas med ofattbar stor sorg. Tankarna snurrade hit och dit och till alla dem som inte har fått samma bekräftande svar från sina nära och kära. Så ofattbar stor sorg. 

Jag, Magnus och tre kollegor till mig skulle alla till Söder. Vi gjorde sällskap och promenerade hem genom en stad som vittnade om att ingeting var som vanligt. Vi promenerar genom Råhlis och upp på Västerbron och anslöt oss till det lämmeltåg av människor som liksom vi var på väg hemåt genom ett vårvarmt Stockholm. Vår fantastiska stad. Älskade Stockholm. Så fruktansvärt och ofattbart alltihop. 

Mitt i allt det hemska har det sipprat igenom mängder av ljus denna helg. Alla fantastiska människor som hjälper till, behåller lugnet och tar hand om varandra, öppnat sina hem för dem som inte kunnat ta sig hem. Polis, sjukvårdare och andra myndigheter som agerade snabbt och med stort mod. Alla de människor som trotsade rädslan och gav sig ut på Stockholm gator igår och idag för att hedra offren och för att visa att vi inte viker oss. Bilderna av människor som ger blommor till polisen och ger dem en kram. Jag blir rörd till tårar för all kärlek, omsorg och välvilja som finns i hårt samhälle. Precis härifrån ska vi gå vidare. Tillsammans! ❤ 

4 reaktioner till “Stockholm kära stad 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s