Påsktårtan

Jag har en riktig favorittårta som jag har bakat flera år i rad just till påsk. Idag lagade jag den till dessert efter lammsteken och hela tårtan gick åt i ett nafs. Inget kvar till fikat imorgon med andra ord… Typiskt!

DSCF7047.JPG

Tårtan är baserad på det här receptet men jag bukar göra en tvist genom att lägga till en marängbotten och vispad grädde. Hur gott som helst!

Fördelen med den här tårtan är att allt kan förberedas dagen innan, baka tårtbotten och marängbotten samt rör ihop lemon curd så är det bara att lägga ihop tårtan strax innan servering sedan. Börja med mandelmassa-tårtbotten längst ner, på med lemoncurd, marängbotten (hemlagad den också förstås), lite till lemoncurd och ös på med vispad grädde. Den här gången toppade jag tårtan med blåbär, jordgubbar och några påskgula penséer men det går förstås att toppa den med lite vad som helst som en gillar.

Foto: Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s