Golvet – Före och efter 

I morse gick flyttlasset och vi gör nu vårt bästa för att försöka få lite ordning här bland alla kartonger. Lär väl ta sin tid tänker jag så det är ju himla turligt att det vankas långhelg redan till helgen! Hur som helst så hann jag plåta ett par bilder på vårt golv i morse innan flyttkillarna kom och täckte det med möbler och kartonger. Före slipning var golvet betsat i en mörkbrun nyans (genomgående i ALLA lägenhetens rum) och det var behandlat med matt finish. Snyggt tycker säkert vissa men lite väl mörkt tyckte vi. Dessutom hade den mörkbruna färgen börjat skavas av på sina ställen.

IMG_9033

Under det mörkbruna lagret med bets gömde sig ekparkett. Vi valde att behandla golvet med hårdvaxaolja efter slipning med en halvmatt finish. Eller sidenmatt som det tydligen heter. Vi valde också att bryta golvet i vitt för att undvika att det gulnar och för att behålla den nyslipade känslan längre.

IMG_6096

Inser att det var väldigt svårt att göra det nya golvet rättvisa på bild (ser liksom lite mörkare ut än vad det faktiskt är), men jag tror det framgår på ett ungefär hur det blev. Väldigt nöjda är vi hur som helst, det liksom lyfte hela lägenheten.

Foto: Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s