Enkelt alternativ till torsdagsklassikern ärtsoppa

Snabbfixad mat är väl ändå det bästa mitt i veckan. Idag lagade jag världens enklaste soppa till middag – grön ärtsoppa. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i vanlig klassisk ärtsoppa gjord på gula ärtor så här hemma kör vi alltid den gröna varianten.

DSCF7134

Allt som behövs är ett paket frysta gröna ärtor (600 g), en finhackad gul lök, ett par vitlöksklyftor, ca 100 g ruccola, 2 grönskas- eller hönsbuljongtärningar, en burk créme fraiche, 1 l vatten och lite hyvlad parmesan. Jag hävde i lite sambal olek också för att få lite sting i soppan.

DSCF7133

Fräs vitlök och lök i olivolja. I med ärtor, buljong och vatten och koka i ca 15 min. Tillsätt ruccola och créme fraiche och ta av från värmen. Mixa soppan slät med stavmixer. Toppa med ruccola och hyvlad parmesan vid servering. Sedan är det förstås en bonus om man har en man som dagen till ära bakar surdegsbröd att ha till soppan. 

Foto: Hanna 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s