Toscana

Jodå, vår vecka i Toscana blev just precis sådär ljuvlig och vilsam som vi hade hoppats! Jag hade fått tips av en kollega (Tusen tack Anna!) om boende på gården Cabbiavoli som ligger mitt ute på den italienska landsbygden, ca 5 mil från Florens. Här blev vi varmt välkomnade av gårdens ägare Stefano. Alltså vilken mysgubbe (får man säga så?)! Hur trevlig och hjälpsam som helst! 

DSCF7215

Vi bodde i en lägenhet med fyra rum, kök och tre (!) badrum som hette Ciliegio (körsbär på Italienska). Kanske lite i överkant rent utrymmesmässigt för oss två kan tyckas… Men himla fint och mysigt var det!

DSCF7188

Första kvällen lagade vi enkel italiensk middag hemma i lägenheten. Ost och charkuterier i långa banor. 

IMG_6106

Gården låg på en kulle och utsikten ner i dalen var alldeles magiskt fin. Det blev många nypa sig i armen tillfällen under den här semestern vill jag lova. 

IMG_6107IMG_6112

Andra kvällen bokade vi bord på den enda restaurangen som låg uppe på vår kulle. Eller ja, vi fick förstås hjälp av Stefano att boka (han fixade det mesta). Han ringde Susanna som var kock på restaurangen La Boscarecce och bokade åt oss. Restaurangen har ingen meny utan man får äta det hon lagar för kvällen. Just idag skulle hon laga pasta med pesto som en av rätterna men eftersom jag är nötallergiker så ändrade hon menyn. Jamen ni hör ju! 

DSCF7243IMG_6119

Istället blev det pasta med färska tomater och det smakade helt fantastiskt. Vi gjorde återbesök hos Susanna sista kvällen och även då justerade hon menyn så att jag kunde äta.

DSCF7242

Kaprifolen blommade i hela Toscana och doftade helt ljuvligt! Utanför vårt hus hade vi en stor buske som vi åt frukost vid varje morgon. 

IMG_6186

Så har vi sightseeingat också till några små städer och samhällen runt om i Toscana. Vi hade med oss våra landsvägscyklar och rullade runt bland finfina gamla bergsbyar. Bland annat besökte vi San Gimignano, Certaldo och Montespertoli.

IMG_6135
IMG_9321

Benen fick kämpa rejält i den backiga toscanska terrängen. Bra träning och bra komplement till all god mat och gelato… 

IMG_6163IMG_6164

Så var vi förstås på vinprovning också, som sig bör när man besöket Toscana. Vi provade viner och grappa på slottet Castello di Oliveto.

DSCF7217

Men bäst smakade nog ändå vinet från vår egen gård där vi bodde. Vi drack det till hemlagad entrecote en av kvällarna ute på gården. Himla mysigt och gott! 

Hit åker vi igen! 

Foto: Hanna 

4 reaktioner till “Toscana

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s