Det stora färgvelandet 

I förrgår hade jag bestämt mig och var helt övertygad om vilken färg vi skulle välja till kontoret/gästrummet. Men igår morse kändes plötsligt ingen av de fyra färgproverna bra. Alldeles för ljusa mot vad jag först hade tänkt mig. Iväg till färghandeln igen för att hitta aningen mörkare nyanser och mindre blå, mer åt grått.

DSCF7498.JPG

Tre nya färgprover (de tre längst till höger ovan) åkte upp på väggen och plötsligt kändes det lite för grått istället och lite för likt färgen vi har i sovrummet. Gah, så vansinnigt svårt ändå. Men knepet är definitivt att provmåla. Det är verkligen enda sättet att få det bra (även om det tar en hel del tid att springa fram och tillbaka till färgaffären femtioelva gånger).

Så gick jag tillbaka och kollade på bilden som jag haft som inspiration och hittade i kommentarsfältet på ett instagraminlägg att färgen kommer från Jotun och heter Skuggblå. Jaha, iväg till färgaffären igen och vips, där var den äntligen! Mörkt blågrå och alldeles underbar, hehe. Så färgen det blir är den som syns längst till vänster i bilden ovan, väldigt långt ifrån vad jag började med men nu äntligen känns det rätt. 

Foto: Hanna 

3 reaktioner till “Det stora färgvelandet 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s