Palettbladsticklingar och ett rookie mistake

Den har växt till sig rejält i sommar min fina palettbladsblomma och nu kändes det som att det var dags att ta några sticklingar av den. Så får vi väl se om jag lyckas få den att föröka sig och bli till fler fina krukväxter.

DSCF7523

Innan jag klippte av mina sticklingar googlade jag efter hur man ska göra för bästa effekt. Jag hittade det här fina inlägget av Malin Persson som innehöll många bra tips. 

DSCF7522

Något som jag helt hade missat, och som jag fick lära mig av Malins inlägg, är att man absolut inte ska låta blomknopparna växa ut på palettbladen. Blommorna tenderar nämligen att suga färgen ut de fina bladen så att växten förlorar lite av sin färg. 

DSCF7517

Jag har ju gjort precis tvärt om och låtit blommorna växa (jo jag har ju tyckt att det varit lite fina sådär). Men så har jag märkt att mitt palettblad har bleknat en aning och förlorar lite av sin rödrosa färg. Syns tydligt på sticklingarna som är mer åt det roströda hållet tex. Nåväl. Är man nybörjare så är man. Nu håller jag tummarna för att färgen kommer igen och att sticklingarna växer till sig och återfår sin fina färg såsmåningom. 

Foto: Hanna 

2 reaktioner till “Palettbladsticklingar och ett rookie mistake

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s