Månadens mix – Augusti

Så är den äntligen här. Min absolut favoritperiod på hela året och de tre finaste månaderna – augusti, september och oktober. Sensommarkänslor, tid för nystart, dahlior i mängder, hög klar luft, löven på träden skiftar färg och kvällarna blir aningen mörkare. Jo, det är liksom myspys alltihop och dessutom den tiden på året då vi kommer att fira vår allra första bröllopsdag! 

Ja, och så händer det även en hel del annat just nu som jag tycker kan vara värt att tipsa om. Lite av varje sådär. 

I dagarna släpptes nyheten att Cottonmade lanserar en helt ny kollektion med hållbara handdukar i samarbete med Husligheter-Maria. Kollektionen som släpps senare i höst består av handdukar i tre olika storlekar och i fyra färger. Ser mycket lovande ut om ni frågar mig. Är man nyfiken att klämma och känna på kollektionen innan den släpps så kommer den att visas på Formex. 

cottonmade by husligheter.jpg

På tal om Formex så är det ju faktiskt bara ett par veckor kvar till hösten upplaga. Den 23-26 augusti närmare bestämt. Om det blir ett besök för min del har jag inte riktigt bestämt, men med dagens sociala mediarapportering brukar det ju inte vara någon konst att hänga med på vad som händer innanför mässhallarnas väggar ändå. 

formex.jpg

Ett annat aktuellt samarbete som jag är väldigt nyfiken på är Carin Westers första kollektion i samarbete med Åhléns. Ramlade över den här helt orimligt fina stickade tröjan när jag bläddrade igen pressbilderna. Jo, jag ska definitivt försöka fånga ett ex när kollektionen släpps den 16 augusti. 

89574470_ahlens_front_press.jpg

Så har Bondens marknad äntligen öppnat för säsongen på Söder (och på flera andra håll i landet). Det vankas en tur dit redan på lördag är planen och då hoppas jag på fina dahliafynd. Den här helt ljuvliga buketten är lånad från ett favoritkonto på Instagram @jennysplockochpinaler. Jenny bjuder på massor fin inspiration och har dessutom en finfin blogg. Ett solklart följtips!

Jennysplockochpinaler.png

Så tillsist ett litet bonustips. För jag kan bara inte låta bli att tipsa om Elsa Billgren som har köpt sommarhus på Gotland och bloggar om det på bästa tänkbara sätt. Det har liksom blivit mitt dagliga lilla nöje nu i sommar att gå in på Elsas blogg och läsa om alla loppisfynd, inrednings- och renoveringsplaner, urgoda recepttips och annat fint. En riktig bloggkaramell! 

ElsaBillgrenGotland.jpgElsaBillgrenGotland.jpg

Foto: 1) Lina Eidenberg Adamo/Cottonmade by Husligheter 2) Formex 3) Pressbild Åhléns 4) @jennysplockochpinaler 5&6) Elsa Billgren 

2 reaktioner till “Månadens mix – Augusti

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s