Ett oplanerat blogguppehåll och första halvan av en fantastisk semester 

Hej! Det blev visst ett litet uppehåll här på bloggen. Inte alls planerat men faktiskt både skönt och välbehövligt för att återfå motivationen. Ibland saknas lust till att fotografera och skriva och då blir det ju ändå ingen rolig läsning för er tänker jag. Hur som helst så befinner jag mig just nu i Costa Rica (ingen nyhet för er som följer mig på Instagram) tillsammans med M. Vi semestrar för fullt och har precis kommit halvvägs in i semestern (hurra för att vi har en hel vecka kvar)!

Hittills har vi hunnit med en hel del. Först ett par dagar hemma hos brorsan i hans fina hus i San Jose. Sedan började de riktiga äventyren. Vi åkte buss till karibiska kusten och fortsatte med båt därifrån rankt ut i floddeltat till Nationalparken Tortuguero. Väl där insåg vi att det regnar (no shit?) i regnskogen. Helt sjukt mycket också såhär i slutet av regnperioden… Vi bodde på en lodge mitt i regnskogen i små stugor som stod på stöttor några meter över marken, och tur var väl det med tanke på allt regn. När vi gick och lade oss på kvällen var det bokstavligen som att sova mitt i djungeln. Stugorna hade nämligen endast nät till fönster och ljuder från regnskogens alla djur var helt magiskt. 

Vi gjorde två guideade turer för att spana efter djur, en i regnskogen och en med båt i floden. 

Vi såg en massa fåglar, bland annat tre stycken tukaner, några kajmaner, ett gäng apor, leguaner och andra ödlor, krabbor, grodor och massor av fjärilar. 

Så fantastiskt att få se alla dessa djur på så nära håll. 

Lite extra kul var det när vi hittade det här gulliga grodparet en av kvällarna. Typiskt oss att lysa på dem med ficklampa och fotografera just under deras fredagsmys…

Efter några helt fantastiska dagar i Tortuguero åkte vi vidare med båt och buss till Arenal. En av Costa Ricas många aktiva vulkaner. 

Förutom att vi åt en massa gott i Arenal (typ costaricanska tapas) så hann vi med tre utflykter. Först en ridtur upp i bergen och sedan hike ner till vattenfallet La Fortuna.

 

Sedan åkte vi canopy över trädtopparna runt vattenfallet. Den längsta vajern var nästan 1 km lång. Snacka om att adrenalinet pumpade… Dagen avslutades betydligt lugnare med bad i varma källor på ett spahotell. 

Nästa stopp på resan blev molnregnskogen i Monte Verde. Vi fick en guidad tur genom regnskogen och över åtta stycken hängbroar. Mäktig upplevelse och fantastisk natur. Jag blev lite skakig när vi hittade en grönsvart giftorm vars gift man överlever ungefär 5-6 timmar… 

Bästa i Monte Verde var helt klart matningsstationen för kolibrier. Det fullkomligt vimlade av dem. Så fantastiskt fina!

Känslan när de landade på mina fingrar!

Ser ni tungan på den gröna kolibrien? 

Så var det dags att packa väskan igen och åka vidare. Den här gången till fantastiska Flamingo Beach intill Stilla Havet. Här ska vi vara nu i en hel vecka för sol och bad.

Försten så måste jag passa på att göra lite reklam för brorsans resebolag som vi har bokat vår resa igenom. De har fixat ALLT åt oss, varenda aktivitet, alla boenden och alla transporter. Det enda vi behövt göra själva är att åka med och uppleva! Kolla in deras hemsida här

Foto: Hanna 

5 thoughts on “Ett oplanerat blogguppehåll och första halvan av en fantastisk semester 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s